Árulkodó diplomáciai jelentések

WikiLeaks: Mugabénak rákja van, két éven belül meghalhat

A WikiLeaks hírportál által nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai jelentések egyik szerint Robert Mugabe zimbabwei elnök rákban szenved, és 2013 előtt meg is halhat.

2011.09.05 09:42MTI

A táviratot a Sunday Mail című helyi lap tette közzé vasárnap. Az amerikai nagykövet ebben egy beszélgetésről számol be, amelyet a zimbabwei központi bank kormányzójával folytatott 2008-ban. A pénzpolitikus azt mondta neki, hogy "Mugabe elnöknek áttételes prosztatarákja van, és az orvosai szerint ez 3-4 éve belül a halálát fogja okozni.

Gideon Gono kormányzó a lapnak tagadta, hogy ilyesmit mondott volna a nagykövetnek. A 87 éves Mugabe az idén már ötször utazott külföldre egészségügyi okokból. A ZANU-PF kormánypárt nem ismeri el az elnök betegségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.