Súlyos gondok

Ducik a bakák: tényleg svejki a cseh katonaság

Súlyos gondja van a cseh hadseregnek: katonáinak fele többet nyom a mérlegen, mint kellene, egyhetede pedig kifejezetten kövér - derült ki a katonaorvosok legutóbbi (fel)mérése szerint.

2011.09.01 11:48MTI

A hadsereg vezetése gyors ellentámadást határozott el: karcsúsít. Húsz évvel ezelőtt a negyedére "soványodott" a fegyveres testület - létszámban. Ezúttal a létszám marad, a testtömegindex változik, amit féléves étrendszigorral és tornáztatással akarnak elérni.

A kilók elleni harcba zsírölő tablettákat is bevethetnek, de csak vésztartalékként, mert - mint a katonaorvosok jelentésükben megjegyezték - a fizikai gyakorlatoztatás egészségesebb és olcsóbb.

A 3500 kövér katona havi pirulaszámlája 15 millió korona lenne. Megszólalt az ügyben a cseh védelmi miniszter, Alexandr Vondra védelmébe véve a véderőt.

"A testsúlyhelyzet sokkal jobb a hadseregben, mint az ország lakosságának egészét tekintve, beleértve a politikusokat és az újságírókat is" - mondta Vondra.

Csehország minden ötödik lakosa kövér. A cseh hadsereg egyébként túlsúlyát tekintve közel van a NATO-erők átlagához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.