Több ember megsebesült

Pokolgép robbant a török tengerparton

Robbanás történt vasárnap Törökország déli földközi-tengeri partján egy strandon, s több ember megsebesült.

2011.08.28 19:07MTI

A német, holland és orosz turisták körében különösen népszerű Kemer egyik szállodájának strandján lépett működésbe a robbanószerkezet, amelyről egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi volt.

Egyes hírek hanggránátról szólnak, amely több embernél átmeneti süketséget idézett elő. A Dogan nevű török magánhírügynökség szerint az időzítő szerkezettel ellátott eszközt homokkal és kővel temették be, s a szétrepülő kövektől sérültek meg többen. A detonáció nagy ijedelmet keltett a strandon, ahol több százan voltak

A többségében külföldi sebesültek száma tíz körül van, s orosz turistairodák információi szerint ötöt súlyos állapotban szállítottak kórházba. Az antalyai orosz konzul úgy tudja, hogy három orosz turista került kórházba. A stockholmi külügyminisztérium arról számolt be, hogy négy svéd turistát könnyebb sérüléssel kórházba vittek, s kettőt közülük rövid idő múlva el is engedtek.

A helyi hatóságok megerősítették a "kis robbanás" tényét, hozzátéve, hogy az okát egyelőre vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.