13 halott

Nem nyugszik a természet - tájfun rombol a Fülöp-szigeteken

Legalább 13 ember meghalt vagy eltűnt a Fülöp-szigeteken az idei év legpusztítóbb tájfunjának áldozataként - jelentették vasárnap a helyi hatóságok.

2011.08.28 13:38MTI

A Nanmadolnak elnevezett trópusi ciklon Tajvan felé tart.

A Nanmadol a fő sziget, Luzon északi részén vonul át. A szakadó esőt az óránként 230 kilométeres sebességet is elérő széllökések kísérik. Öt embert sárlavina pusztított el, ketten vízbe fulladtak, hatan pedig eltűntek a tengerben vagy valamelyik megáradt folyóban - közölte a polgári védelem egyik tisztségviselője. Csaknem 20 ezer lakost telepítettek ki otthonából az észak-luzoni hegyekben. A meteorológiai szolgálat szerint a Nanmadol - amely Mikronézia régi fővárosáról kapta a nevét - kedden éri el Tajvant.

A tajvani hatóságok elővigyázatosságból kitelepítenek 3700 lakost a sziget keleti és déli részén. Évente átlagosan húsz tájfun pusztít a Fülöp-szigeteken, és a legtöbb követel halálos áldozatokat is.

A legutóbbiak, a Nock-ten és a Muifa júliusban összesen 70 ember vesztét okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.