Újabb erőszakhullám Karacsiban

Árad, csobog a vérpatak Pakisztánban - egy nap alatt 33 halott

Harmincnál több ember vesztette életét egy nap alatt erőszakcselekményekben a pakisztáni Karacsiban - közölték a helyi hatóságok csütörtökön.

2011.08.18 12:50MTI

Szindh tartomány fővárosának bűnözésről hírhedt Lijari negyedében és annak környékén törtek ki a harcok, amelyekben 33 embert gyilkoltak meg - köztük a kormányon lévő Pakisztáni Néppárt (PPP) volt parlamenti képviselőjét, Vaja Karím Dadot.

Több embert megkínoztak, lelőttek és zsákokba tömve kidobtak az utcára.

A város fő kórházába szerda éjfél óta 18 holttestet vittek be a mentők.
   
A rendőrségi nyomozás szerint a gyilkosságok mögött Lijari környékén tevékenykedő ellenséges bandák állhatnak. "Ez nem hasonlít az elmúlt hónapok harcaira, sokkal inkább bandaháború" - mondta egy rendőrtiszt.
   
Pakisztán déli nagyvárosában és kereskedelmi központjában hónapok óta dúlnak az etnikai és politikai indíttatású összetűzések, amelyek nyolcszáznál is több áldozatot követeltek az év eleje óta.

Bár a kormány júliusban több száz rendőri és katonai alakulatot küldött a helyszínre, képtelen a karacsi erőszakhullám megfékezésére, mivel egyszerre kellene megbirkóznia Pakisztán ingadozó gazdaságával és a heves iszlám felkeléssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.