Rekordmeleg és hőhullám

Az amcsik hőségtől szenvednek - a tenger majdnem forr

Az elmúlt tizenkét évben nem volt ilyen szárazság - hőrekordok dőlnek meg az Egyesült Államokban sorra. A természetes vizek 30 fokosak.

2011.08.13 14:29ma.hu
Forrás: NOAA


Tartós, perzselő melegtől szenved Amerika az északi kontinens középső és keleti részén. Különösen Texasban elviselhetetlen a meleg. Van olyan állam, ahol szinte csak 35-40 fok között mérnek napi hőmérsékletet.

Majdhogynem kiakadtak a higanyszálak, a negyedik legmelegebb hónapot okozva ezzel országosan – áll a NOAA éghajlati adatközpontjának tájékoztatásában. A forróságot tovább súlyosbítja a hőmérséklet emelkedésével járó szárazság, mely az elmúlt 12 év óta a legnagyobb nehézséget okozza. A szakemberek szerint az aszály a veszélyességet mérő skálán már elérte a legsúlyosabb kategóriát.

A mexikói-öbölben szinte szaunázni lehet a 30 fokos melegben és a magas páratartalomban – mindez azonban a normál életvitelt is nagyban nehezíti.

New Yorkban jobb a helyzet, ott 29 fok van, San Franciscónál 20 Celsius fokot mértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.