Három fiatal testvér követte el a rablást

Elfogták a Kalasnyikovos bankrablókat Coloradóban

Elfogták szerdán Coloradóban azt a három huszonéves testvért, akik ellen egy floridai rendőrgyilkossági kísérlet és egy georgiai fegyveres bankrablás miatt adott ki körözést a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

2011.08.10 19:42MTI

A sajtóban Dougherty-banda néven elhíresült testvéreket - egy sztiptíztáncosnőt és két öccsét - karambollal végződő autós üldözés után fogták el a rendőrök. A hajsza során lövések is eldördültek.
   
A 29 éves Lee Grace Dougherty, 21 esztendős öccsével, Ryan Doughertyvel és 26 éves féltestvérével, Dylan Dougherty Stanley-vel csütörtökön a floridai Zephyrillisben tüzet nyitott egy rendőrre, aki gyorshajtás miatt megpróbálta megállítani őket.

A rendőr nem sérült meg, de nagy szerencséje volt, mert a rá AK-47-es gépkarabélyokból kilőtt 20 lövedék egyike kilyukasztotta autójának az egyik gumiját az óránkénti 160 kilométeres sebességgel folytatott üldözés során.
   
Még aznap a lövöldözés helyszínétől mintegy 320 kilométerre a testvérek maszkot öltöttek, és kiraboltak egy bankot a georgiai Valdostában. Mindegyiküknél fegyver volt, amellyel a pénzintézet mennyezetébe lőttek. Az elrabolt összeg nagyságát nem közölték.
   
Az FBI szerint a testvérek feltehetően azért lőttek rá az őket üldöző rendőrre, mert tartottak a hatóságoktól; a sztriptíztáncosnő ugyanis megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Lee Grace Doughertyt legutóbb azért vették őrizetbe, mert megrongált egy autót, majd távozott a helyszínről.
A legifjabb Doughertyt augusztus 1-jén 12 évi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, miután 400 szexuális tartalmú SMS-t küldött egy 11 éves lánynak.
   
"Eljött az ideje, hogy mind meghaljunk" - üzenték vissza a körözött testvérek SMS-ben, amikor a szívbeteg édesanyjuk megadásra kérte őket.
   
"Szeretek gazdálkodni, emberekre lövöldözni és autókat összetörni. Paraszt vagyok, aki erre büszke. Szeretek súlyosan megverni embereket a testvéreimmel" - írta a Flickr internetes fotómegosztó oldalon Lee Grace Dougherty.
   
A rendőrség a Dougherty testvérek otthona alatt egy bunkert talált, amelyben feltételezések szerint fegyvert rejtegettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.