Látogatást kezdett Japánban

Radioaktív sugárzásban flangált az ENSZ-főtitkár

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár vasárnap látogatást kezdett Japánban, és felkereste a Fukusima városról elnevezett, a márciusi, hatalmas természeti csapásban megrongált tengerparti atomerőmű térségét is.

2011.08.07 16:56MTI

Ban az egyik legmagasabb rangú külföldi, aki a katasztrófa övezetében járt, amely egyébként egy húsz kilométeres sugarú körben még mindig zárt terület, és ez utóbbi területről mintegy 85 ezer embert telepítettek ki. Ban a katasztrófa túlélőivel találkozik egy menekülteknek felállított központban.

A látogatással a szolidaritását és együttérzését szeretné kifejezésre juttatni egy múlt heti nyilatkozata szerint.

A március 11-i, 9-es erősségű földrengés majd a rákövetkező szökőár mintegy 21 ezer ember halálát okozta. Tokióban a főtitkár Kan Naoto miniszterelnökkel és a japán külügyminiszterrel fog tárgyalni. Japán után a hazáját, Dél-Koreát keresi fel. Az ENSZ szeptember 22-én nemzetközi értekezletet szervez a nukleáris biztonság kérdéséről New Yorkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.