Ötven fok fölé kúszott a hőmérséklet

Brutális a forróság Bagdadban

Hőhullám kíséretében köszöntött be a muzulmán böjti hónap, a ramadán Irakban: az 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletre tekintettel a Bagdadban és az ország déli részén dolgozó közszolgák rendkívüli szabadnapot kaptak hétfőn.

2011.08.01 14:10MTI

A rendkívüli meleg miatt az Irak középső részén fekvő Dijála kormányzóságban sem kellett munkába menniük az állami alkalmazottaknak - közölte az iraki parlament képviselője.
   
A közel-keleti országot már egy hete hőhullám sújtja, keddre és szerdára még magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála. Némi lehűlésre leghamarabb szerdától lehet számítani Irakban.
   
A rendkívüli meleggel az állami áramszolgáltató sem tud lépést tartani, a rendszer újra és újra összeomlik, a hűtők és a légkondicionáló berendezések ezért sokszor csak saját használatú áramgenerátorral tudnak működni.
   
Irak déli részén a tavalyi áramkimaradások miatt erőszakba torkolló tüntetések törtek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.