Megölték az elnök egyik tanácsadóját

Afganisztán: képviselő-gyilkosság vacsoraidőben

Hivatalosan közölték: megölték vasárnap este Hamid Karzai afgán elnök egyik tanácsadóját, parlamenti képviselőt, volt uruzgáni kormányzót, valamint egy vendégségében lévő uruzgáni képviselőt.

2011.07.18 06:45MTI

A támadók - akik legalább ketten voltak és robbanómellényt viseltek - berontottak Dzsán Mohammad Hán házába, tűzharcba keveredtek testőreivel, és lelőtték a házigazdát és vendégét, Mohammad Asim Vatanval képviselőt - közölte a védelmi minisztérium és rendőrségi tisztségviselők.
   
A riasztott afgán biztonsági erők kivonultak a házhoz, és megrohamozták azt. Órákig tartó küzdelem kezdődött, amelyben legalább az egyik támadó meghalt. Két robbanás hallatszott a házból, de nem biztos, hogy a támadókon lévő pokolgépek okozták azokat. Egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e az összes támadót ártalmatlanná tenni - írták a hírügynökségek értesüléseik alapján.
   
A tálibok egyik szóvivője jelentkezett, és közölte, hogy két öngyilkos merénylőjük hajtotta végre a támadást, valamint hogy Hán testőrei közül is megöltek legalább egyet. Azzal vádolta Hánt, hogy "segítette az amerikaiakat, és rémtetteket követett el az afgán nép ellen".
   
A tálibok az utóbbi időben több magas rangú afgán vezetőt gyilkoltak meg. Kedden ölték meg Kandahárban az afgán elnök egyik öccsét, bizalmasát, törzsi vezetőt, Dél-Afganisztán egyik legbefolyásosabb emberét, Ahmed Váli Karzait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.