Már megtaláltak 98 holttestet

Volgai hajókatasztrófa: 31 eltűntet még keresnek

A legfrissebb hírek szerint kedd éjfélig a vasárnapi volgai hajóbaleset 98 halálos áldozatát sikerült kiemelni, s a kutatások továbbra is jelentős erőkkel folynak a Bulgaria nevű hajó még eltűntként nyilvántartott 31 utasa után.

2011.07.13 06:52MTI

A Bulgaria nevű - még 1955-ben Csehszlovákiában, a révkomáromi hajógyárban gyártott - hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból - feltehetően túlterheltség és a viharos időben végrehajtott rossz manőver következtében - vasárnap helyi idő szerint délután két óra tájban. A Volga ezen a szakaszán a Kujbisevi víztározóvá szélesedik ki, a két part között csaknem tíz kilométer a távolság.    
    
A hajón - amelyen az előírások szerint csak 140 férőhely volt - a baleset pillanatában 208-an tartózkodtak, sok utas jegy nélkül vett részt a kiránduláson. A hajóbalesetet 79 ember élte túl. Az áldozatok között 65 nő, 15 gyermek és  18 férfi van. A kedd éjszakai adatok szerint 11 nő, 9 gyermek és 11 férfi sorsa egyelőre változatlanul ismeretlen.
   
Az Argorecstur cég járműve kétnapos sétahajózára vitt turistákat - minden jegy elkelt az útra -, szombaton indult Kazanyból, s vasárnap reggel érkezett az ugyancsak tatárföldi Bolgar városába, majd indult vissza a tatár fővárosba.
   
A mentőmunkálatok éjszaka is folytatódnak a csaknem 20 méter mélyen a folyó fenekére süllyedt, oldalára dőlt, több mint 70 méter hosszú, dupla fedélzetű Bulgariánál, Szjukejevo település közelében.

Az akcióban már több mint ezer  szakember - köztük csaknem kétszáz búvár - és 135 különböző gép vesz részt, még Moszkvából is érkeztek mentőbúvárok a helyszínre. A keresés körzetét szerdán tovább szélesítették. A partot és a szigeteket is átfésülik túlélők, illetve áldozatok után kutatva, továbbá helikoptereket is bevetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.