Négy túszt kivégeztek

Szabadon engedték az Afganisztánban elrabolt tűzszerészeket

Szabadon engedték azokat a tűzszerészeket, akiket a múlt héten raboltak el Afganisztán Iránnal határos Faráh tartományában, de az emberrablók a túszok közül négyet kivégeztek.

2011.07.11 11:09MTI

Nakibula Safi, a tartomány kormányzójának a szóvivője közölte, hogy a túszejtők hétfőn elengedtek 27 aknamentesítőt. Elmondta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem 28, hanem 31 embert ejtettek túszul, és nem hét, hanem négy tűzszerésszel végeztek. A tartományi rendőrség vasárnap még azt közölte, hogy a minap elrabolt 28 tűzszerész közül hétnek megtalálták a lefejezett holttestét.

Az emberrablók kiléte egyelőre nem ismeretes.

A hatóságok a tálibokra gyanakszanak, akik meglehetősen tevékenyek a térségben. A vallási fanatikusok többször raboltak el, majd öltek meg olyan afgán rendőröket és civileket, akiket azzal vádoltak, hogy kollaboráltak az országot megszálló nemzetközi koalícióval.

A tálibok határozottan tagadják, hogy bármi közük lenne ehhez az ügyhöz, és szerintük közönséges bűnözők voltak az elkövetők. Afganisztánban a tálibok mellett bűnbandák is gyakran ejtenek túszul külföldieket és afgánokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.