Álarcosok támadtak a teherszerelvényre

Mint a filmeken: vonatrablás Marseille-ben

Francia rendőrségi források közölték: álarcosok megtámadtak és kiraboltak egy teherszállító vonatot a dél-franciaországi Marseille-ben.

2011.07.08 16:54MTI

A vadnyugati filmekre emlékeztető akció csütörtök este fél tízkor kezdődött: mintegy húsz álarcos bevásárlókocsikkal és fémgerendákkal eltorlaszolta a vasúti síneket Marseille északi részén, hogy így kényszerítse megállásra azt a személyszállító gyorsvonatot, amelyet egy teherszállító vonat követett.
   
Az úttorlaszba este 10 óra körül futott bele a személyvonat, amelynek mozdonya olyan jelentős károkat szenvedett, hogy kénytelen volt a nyílt pályán megállni. A forgalomirányítók a teherkonvojt is megállították. Az álarcosok pedig ekkor léptek akcióba: kinyitották a vagonokat és minden ott talált árut elvittek. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a támadók a lopott zsákmánnyal együtt elmenekültek.
   
David-Olivier Reverdy, az Alliance, az egyik legjelentősebb rendőri szakszervezet megyei vezetője a France 2 közszolgálati televízió híradójában elmondta: "Tiszta vadnyugati helyzet indiánokkal és cowboyokkal", amire nagyon régen nem volt példa Marseille-ben. Véleménye szerint feltehetően olyan meggondolatlan helyi fiatalok egy csoportja követte el a támadást, akik nem mérték fel, hogy milyen következményekkel és sérülésekkel járhat egy gyorsvonat kisiklatása.
   
A látványos támadásban a személyvonaton senki nem sérült meg, de az utasoknak le kellett szállniuk, s ötszáz métert kellett gyalogolniuk a következő vasúti átjáróig, ahonnan taxikkal szállították őket tovább. A helyszín kiürítése mintegy két órát vett igénybe, az érintett vasúti szakaszon a teherforgalom mintegy háromórás késést szenvedett, de az incidens a személyszállításra nem volt hatással. A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket.
    

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.