Döntöttek Bukarestben

Halasztják az óriásmegyék kialakítását Romániában

Bukarestben ma döntött a koalíciós egyeztető tanács: az őszi parlamenti ülésszakig mindenképpen elnapolják a közigazgatási régiók kialakításának ügyét - nyilatkozta a Magyar Rádiónak Markó Béla, a román kormány miniszterelnök-helyettese.

2011.06.27 12:43MR1- Kossuth

Romániában egyelőre elhalasztották az óriásmegyék kialakítását. Miután az RMDSZ nem támogatta az államelnök által javasolt közigazgatási felosztást, a Koalíciós tanács úgy döntött, hogy közös bizottság dolgozik a következő hónapokban egy olyan koncepción, amelyet minden koalíciós partner elfogadhat - mondta a Kossuth Rádiónak Markó Béla, a párt szövetségi elnöke.

A legnagyobb kormánypárt, a Demokrata Liberális Párt továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a jövő évi őszi választások előtt megszülessen a reform, de a többi párt nem szabott meg határidőt.

Markó Béla
nem számít arra, hogy ebben a parlamenti időszakban elfogadják a kulturális autonómia intézményeit is magába foglaló kisebbségi törvény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.