Hazamennek

Petraeus tábornok támogatja Obama "agresszívabb" csapatkivonási tervét

Támogatásáról biztosította Barack Obama elnök csapatkivonási tervét David Petraeus tábornok, az Afganisztánban harcoló amerikai erők parancsnoka, aki ugyanakkor kijelentette, hogy az ütem "agresszívabb", mint amit a katonai parancsnokok javasoltak.

2011.06.24 07:23MTI

Petraeus tábornokot azért hallgatta meg csütörtökön a szenátus hírszerzési bizottsága, mert Barack Obama elnök őt nevezte ki a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére, amit a felsőháznak is el kell fogadnia. Távozó elődje, Leon Panetta védelmi miniszterré történt kinevezését a héten egyhangúlag szavazta meg a szenátus.

A tábornok elmondta, hogy személy szerint lassabb kivonási ütemet javasolt Obamának, mint ami mellett az elnök végül is döntött. Petraeus támogatásáról biztosította a tervet, hozzátéve, hogy a történelemben még egyetlen katonai parancsnok sem kapott meg annyi katonát és annyi időre, amennyire szerette volna.

"A végleges döntés, ha úgy tetszik, az időrendiség kérdésében agresszívebben fogalmazott, mint amit mi javasoltunk" - mondta David Petraeus. - "Érthető, hogy vannak a katonai parancsnokénál szélesebb körű megfontolások" - tette hozzá.

Elemzők felhívták a figyelmet, hogy az Obama által 2009 végén Afganisztánba küldött 33 ezer fős csapaterősítés hazaszállításának határideje alig néhány hónappal előzi meg 2012 novemberét, vagyis az amerikai elnökválasztást.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.