Meghaltak a pilóták

Lezuhant egy MiG-29-es

Lezuhant egy MiG-29K típusú vadászgép az oroszországi Asztrahán megyében csütörtökön; a moszkvai védelmi minisztérium közlése szerint mindkét pilóta életét vesztette.

2011.06.23 19:47MTI

A gép berepülésen volt, az Indiának eladott Gorskov admirális repülőgép-hordozóra szánták. A fedélzeti repülőgépeket jövőre kell hadrendbe állítani a hajón.

Oroszország
és India 2004-ben írta alá a Gorskov admirális eladásáról szóló szerződést: a csomag ára 1,5 milliárd dollár, s ezen belül 526 millió dollárt tesz ki a 16 fedélzeti MiG-29K értéke.

Eddig hat repülőgépet adtak át: négyet hadrendbe állított az indiai légierő, kettőt jelenleg szerelnek össze. A repülőgép-hordozóra szánt gépek berepülését az Ahtubinszk közelében lévő Cskalov kísérleti központban végezték.

A baleset körülményeit vizsgálják, az első feltételezések szerint a baleset oka műszaki vagy emberi hiba lehetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.