Akcióban a tűzszerészek

Nem volt robbanóanyag a kecskeméti parkban talált dobozban

Nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek abban a bombának látszó dobozban, amelyre egy helyi lakos figyelt fel kedd hajnalban Kecskeméten, a Kerkápoly utca végén található parkban.

2011.05.31 10:08MTI

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt talált egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen.

Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek a kiérkezéséig a park területét lezárták.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a tűzszerészek a helyszín lezárása után szétszerelték a szerkezetet, de abban robbanóanyagot nem találtak; a környék lezárását a rendőrség ezt követően megszüntette.

Előzőleg öt ház lakóit arra kérték, hogy maradjanak bent és tartsák zárva az ablakokat, kitelepítésre nem volt szükség - tette hozzá.

Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán: egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka.

A gyanús tárgyat az épület kiürítése után a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették. Ez erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények szerint a csőben robbanószer nem volt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.