Fizetség nélkül dolgoztatták őket

Elítélték a kaposvári rabszolgatartókat

Több évi börtönbüntetésre ítélte kedden a Kaposvári Városi Bíróság azt a kaposvári családot - apát, fiát és annak élettársát -, amely több embert rabszolgasorban tartott. Az ítélet nem jogerős.

2011.04.19 15:09MTI

Horváth Zsolt 36 éves elsőrendű, Horváth András 62 éves másodrendű, valamint Babai Anita 36 éves harmadrendű vádlott 2005 óta 40-60 év közötti elesett, hajléktalan embereket tartott fogva kaposvári családi házuk melléképületében rendkívül rossz körülmények között. Az elsőrendű vádlott által vállalt épületbontási munkákon napi 12-16 órát fizetség nélkül dolgoztatták őket - volt, akit több éven át -, elvették az irataikat, fenyegették, bántalmazták őket.

Az elsőrendű vádlottat személyi szabadság megsértésében, testi sértésben, közokirat-hamisításban és közokirattal visszaélésben, a másod- és a harmadrendű vádlottat a bűncselekmény tevékeny résztvevőiként társtettesként találta bűnösnek a bíróság, ezért férfit négy év nyolc hónap, élettársát két év négy hónap, az apját két év börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőrendű vádlott cselekményeinek megítélését súlyosbította, hogy visszaeső - korábban erőszakos cselekmény miatt ítélték el -, és feltételesen, próbaidősen volt szabadlábon.


A vádlottak az egy évvel ezelőtti elfogásuk óta előzetes letartóztatásban voltak. Az első fokon eljáró bíróság a másod- és a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását - részben a vádlottak egészségi állapotára tekintettel - a jogerős ítéletig megszüntette, egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Az elsőrendű vádlott esetében továbbra is fenntartotta az előzetes letartóztatást. A vádlottak és védőik enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. Jogerős ítéletet a Somogy Megyei Bíróság hoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.