A gondatlanság és a szél együtt bajt okozhat!

Fél nap alatt több tucat avartűz Pest megyében

Fél nap alatt harmincegy avar- és bozóttűzhöz riasztották Pest megye településeinek környékére a tűzoltókat - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap.

2011.03.13 22:09MTI

A kisebb- nagyobb tüzek zömét a négynapos hosszú hétvégét kirándulásra, vagy kerti munkára felhasználó emberek gondatlansága, illetve az okozta, hogy az erős szélben könnyen továbbterjednek a lángok - mondta Loch Erika.

A katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint jelenleg is ég a nádas Vecsés térségében, ahol a monori, az üllői és a fővárosi tűzoltók kettes, kiemelt riasztási fokozat szerint dolgoznak.

Nagytarcsa és Budapest között 8 hektárnyi bozót és gaz kapott lángra, 14 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Dunakeszin az egyik benzinkút mellett gyulladt ki, s lángol a gaz jelenleg is, mintegy ezer négyzetméteren. Hat fővárosi tűzoltó dolgozik a tűz továbbterjedésének megakadályozásán - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.