Aprópénz a helyzet súlyához képest

Egymillió forint nyomravezetői díj a Villányi úti rablás ügyében

Bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Budapest rendőrfőkapitánya annak, aki segít a Villányi úti bankfiók kirablójának kézre kerítésében.

2011.03.09 19:26MTI

A rendőrség a honlapján tette közzé, hogy a díj annak fizethető ki, aki "az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti". Mint írták, szükség esetén a hatóság a tanú védelmére megteszi a szükséges intézkedéseket. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fenntartja.

A BRFK sajtóügyeletese kora délután közölte az MTI-vel, hogy kiraboltak egy bankfiókot szerdán a fővárosban a Villányi úton. Sagyibó Melinda elmondta: a bankfiókba délután egy óra előtt ment be egy férfi, feltehetően fegyverrel a kezében, pénzt követelt, és megfenyegette az alkalmazottakat. A rabló a zsákmányolt összeggel elmenekült.

A sajtóügyeletes hozzátette, hogy a férfi nem használta a fegyverét, a rablásban senki nem sérült meg.

Délután a BRFK felvételt közölt az elkövetőről, aki 35 év körüli, mintegy 185 centiméter magas, erős testalkatú, és a jelenlegi adatok szerint korábban több alkalommal követett el rablást fővárosi pénzintézetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.