Nagyon sokan meghaltak a karambolban

Halálos esküvő Indiában

Legalább negyven ember meghalt egy násznépet szállító nyitott teherautó és egy autóbusz balesetében India északi, hegyvidéki részén. Az egymástól független szerencsétlenségekben mindkét jármű szakadékba zuhant - közölte a rendőrség csütörtökön.

2011.03.03 11:14MTI

A teherautó Himácsal Prades állam Csamba nevű körzetében, egy kanyarban megpördült, mielőtt lesodródott az útról. A mentők 33 holttestet emeltek ki a 90 méter mély szurdokba zuhant járműből. Hét utas sérülésekkel túlélte a balesetet, őket kórházba szállították. A régió 160 kilométerrel északnyugatra fekszik Dharmszala városától.
   
A másik balesetben, amely az előző helyszínéhez közel történt, heten haltak meg. A busz utasai egy közeli erőműből tartottak hazafelé, amikor járművük szintén letért az útról, és mélybe zuhant.
   
Mindkét szerencsétlenségben meghalt a sofőr. 

A balesetek gyakoriságát illetően India a világelső országok közé tartozik. A rendőrség szerint a gyorshajtás, a rossz utak, a járművek túlzsúfoltsága és rossz állapota miatt évente több mint száztízezer ember hal meg a közutakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.