Csúszósak az utak!

Halálos baleset a 37-es úton

Rendkívül csúszósak az utak, többek között a hajnali ónos eső miatt, országszerte. Vas megyében kamionok csúsztak árokba, betegszállító borult, halálos baleset is volt Borsodban.

2011.02.16 10:12MTI

Egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek, amikor összeütközött két személyautó szerda délelőtt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 37-es számú főúton, a taktaharkányi elágazásnál.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az elsődleges adatok szerint egy személyautó előzni kezdett az említett szakaszon, azonban a manőver közben megcsúszott és nekiütközött a másik, ekkor már mellette lévő gépkocsinak. Mindkét jármű az árokban landolt.

A balesetben egy mezőzombori férfi - aki utasként ült az egyik járműben - meghalt, hárman súlyosan megsérültek.

A baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják, a helyszínelés idejére a 37-es számú út ezen részét lezárták, az útszakaszt Bekecs felé lehet elkerülni.

Ónos eső miatt csúszósak az utak Vas megyében

Jég borítja az útburkolatot Szombathely határában, Kőszeg és Körmend térségében, valamint az Őrségben is. A 86-os számú főúton Nemesbődnél, valamint Vát és Szombathely között kamionok csúsztak az árokba. A műszaki mentés jelenleg is tart, ezért Nemesbődnél félpályás útlezárás van.

A forgalom a csúszós utak miatt mindenütt rendkívül lassan halad, a rendőrség azt kéri, hogy csak az üljön autóba, akinek feltétlenül szükséges.

Rövid idő alatt több baleset a havas, csúszós úton Borsodban

Rövid idő alatt több baleset miatt is riasztották a rendőrséget Borsod-Abaúj-Zemplénben; a havas, csúszós úton felborult egy betegszállító autó is Mezőkövesd és Tiszatarján között.

 Az eddigi adatok szerint egy súlyos, öt könnyű sérültje van a balesetnek, és megsérült a mentőautó kéttagú személyzete is.

Nyékládháza és Mályi között is árokba csúszott egy autó, és Miskolcon a Soltész Nagy Kálmán úton is karambolozott egy kocsi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.