Nem akarta ellopni a mentőautót

Mentőautó-lopás: félreértés volt?

Jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást egy 36 éves férfi ellen, miután a hajnali órákban el akart vinni egy mentőautót a Markó utcából. Ügyvédje szerint azonban félreértés történt.

2011.02.06 17:41MTI

El akart vinni egy mentőautót egy férfi vasárnap hajnalban a fővárosi Markó utcából, de tetten érték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK délutáni közleménye szerint egy 36 éves férfi az V. kerületi mentőállomásról próbált meg eltulajdonítani egy szolgálati mentőautót. A "hang nélkül guruló gépkocsira" a mentőállomás biztonsági őre figyelt fel, és amikor a járműhöz lépett, a férfi önként szállt ki a vezető ülésről - közölte a rendőrség.

Hozzátették: a biztonsági őr értesítette a mentőket, majd az elkövetőt visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A férfit a rendőrök az V. kerületi kapitányságra állították elő, és szabadlábon hagyása mellett jármű önkényes elvétele miatt indítottak vele szemben eljárást. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit.

A 36 éves férfi ügyvédje, Ruttner György az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a gyanúsított a délutáni kihallgatáson tisztázta a történteket, hogy "nem állt szándékában a jármű elvitele". Az ügyvéd közölte azt is, ügyfele "sajnálkozását fejezi ki a történtek és a félreértés okozta kellemetlenségek miatt".

A hangtalanul guruló jármű a Markó utcában - Forrás: MTI

  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.