Pályázatokhoz csatolták a fiktív számlákat

Hamis számlák miatt kell Kolompárnak felelnie

A Kolompár Orbán és társai ellen indított büntetőügy két vádpontjában is valótlan tartalmú számlák kibocsátása és pályázatokhoz történt felhasználása a vád - közölte Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész, a Kecskeméti Városi Bíróságon zajló per csütörtöki tárgyalásán.

2011.01.13 11:06MTI

A kibocsátott számlákon feltüntetett gazdasági események nem történtek meg, vagy nem úgy történtek, ahogy azt a számlák tartalmazzák - hangsúlyozta az ügyész.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) még hivatalban lévő elnöke és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött, majd 2010 nyarán indult újra a kecskeméti bíróságon. Az eljárásban három ügyet egyesítettek.

A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.