A boncolás bebizonyította: gyilkosság volt

A fejét ütötték - Magyar hajléktalant öltek meg Bécsben

Magyar volt az a hajléktalan férfi, akit holtan találtak Bécsben - közölte szombaton az osztrák rendőrség. Bebizonyosodott a hatóságnak az a gyanúja is, hogy a férfit meggyilkolták.

2010.12.11 20:15MTI

A boncolás bebizonyította, hogy az 54 éves K. János halálát egy kemény, szilárd tárggyal a fejére mért ütések okozták. A férfi legalább egy napja halott volt, amikor pénteken ráleltek a holttestére egy hulladéktelepen álló fabódéban az osztrák főváros nyugati részén - közölte Roman Hahslinger rendőrségi szóvivő.

A bűntény indítéka ismeretlen. Az osztrák rendőrség keresi az áldozat öccsét, az 51 éves K. Lászlót, akiről feltételezik, hogy szintén Bécsben tartózkodó hajléktalan és hogy információkkal segítheti a nyomozást.

Az áldozatot a nála talált jogosítvány és az ujjlenyomata alapján azonosították. Előző nap a hatóságok tévesen azt feltételezték, hogy testvére holttestéről van szó.

Az áldozatnál ugyanis megtalálták öccsének több iratát és a két férfi a fényképeken hasonlított egymásra. A rendőrség abból indul ki, hogy az áldozat többedmagával rendszeresen éjszakázott a bódéban.

A bécsi magyar konzulátus pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre nem kapott értesítést az ügyben a rendőrségtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.