Illegális húsfeldolgozót találtak Gyálon

Áldatlan állapotok: patkányok, sár, mocsok, bűz a húsfeldolgozóban

Illegális húsfeldolgozó és tároló üzemet találtak az ellenőrök Gyálon, az itt fellelt 3 tonnányi árut lefoglalták - közölte a fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos szerdán az MTI-vel.

2008.03.12 09:47MTI

Helik Ferenc elmondta, hogy a város kertvárosi övezetében egy családi ház műhelyében folytatták az illegális tevékenységet, aminek során ellenőrizetlen eredetű húsból kolbászt, szalonnát, füstölt húsokat állítottak elő, amelyeket feltehetően huzamosabb ideje a környékbeli boltokban, piacokon hoztak forgalomba. 

A helyszínre érkező ötfős állatorvosi stáb áldatlan állapotokat talált, az áru között patkányok futkostak, sár, mocsok, bűz jellemzi a közvetlen környéket, s két kutya is szabadon kószál az udvaron szétszórt húsos edények között. Az üzem területén három munkás foglalatoskodott, a tulajdonos egyelőre nem került elő. Rendőrök és munkaügyi felügyelők is a helyszínre érkeztek - tette hozzá.
 
A hatóság az illegális húsmennyiséget lefoglalta, megsemmisítésre elszállítja. Az állategészségügyi előírások megszegése miatt akár 3 millió forintnyi bírságot is kiszabhatnak. A rendőrség is büntetőfeljelentést tesz az egészségre ártalmas áru forgalmazása miatt - hívta fel rá a figyelmet Helik Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.