Nem tudták hatástalanítani

Felrobbantották a műjégpályán talált aknákat

Felrobbantották azt a három világháborús aknát a tűzszerészek, amelyeket a Fővárosi Műjégpályán találtak és nem tudtak máshol hatástalanítani; feloldották az útzárat is - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya kedden délután az MTI-vel.

2010.09.06 16:47MTI
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Összesen tizenkét darab második világháborús szovjet és német aknavető-, illetve kisebb űrméretű páncéltörő lövedékeket találtak a városligeti műjégpálya felújítása közben; a környéket háromszáz méter sugarú körben lezárták.
 
Három lövedéket a helyszínen semmisítettek meg, a maradékot pedig elszállították a központi gyűjtőhelyre - közölték. A tűzszerészeti munkálatok idejére lezárták a Hősök tere mögötti útszakaszt, a Millenniumi hidat és a műjégpályához közel eső utakat. A műjégpálya rekonstrukciója során, múlt hét pénteken is több robbanótestre találtak.
 
A HM már akkor valószínűsítette, hogy újabb hadianyagokra bukkanhatnak, "a terület feltárása ugyanis még folyamatban van".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.