A holtan talált férfi valószínűleg öngyilkos lett

A rendőr azonnal, a fiatalember barátja karjaiban halt meg

Egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket - adta hírül a TV2.hu, a rendőrség az MTI megkeresésére nem kommentálta az értesülést.

2010.08.04 19:10MTI

A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltásának megállapításához" hívták őket.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre".

Az intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél találta meg a rendőrség az elhagyott, fekete színű személyautót.

A Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható a magas fűben álló fekete autó, amely körül több rendőr és menőautó áll.

A főiskolás áldozat apja szerint golyózápor volt

A helyszínen lévő rokonok és barátok beszámolója alapján az Alsóörsön halálos lövést kapó főiskolás fiú apja az MTI tudósítójának azt mondta: golyózápor zúdult arra az autóra, amelyben a fia is ült. Németh István otthonukban, a Zala megyei Alibánfán, könnyekkel küszködve elmondta: dolgozott, amikor hajnalban fiának barátai - akikkel együtt nyaralt Balatonudvariban - felhívták a tragédia hírével.

Azonnal a helyszínre ment, de a rendőrök őt sem engedték közel, hivatalos tájékoztatást pedig délutánig sem kapott a történtekről. Hozzátette, hogy időközben hazaérkeztek Zalába annak a rokoni, baráti társaságnak a tagjai, amellyel együtt volt a fia a Balatonnál. Tőlük úgy értesült, hogy miután hajnalban egy szórakozóhelyről távoztak, két helyen is megállították őket a rendőrök rutinellenőrzésre.

Amikor Alsóörsre értek, az autót vezető fiatal kiszállt a kocsiból, és kérte a mellette ülő barátnőjét, hogy vegye elő a papírokat. Ahogy a rendőr a kocsi bal oldalán hátrament a gumikat ellenőrizni, váratlanul dördült el a fegyver. A 29 éves rendőr és a 21 éves fiú akkor kapott halálos lövéseket. "Golyózápor volt" - mondta az édesapa.

A gépkocsit vezető férfi barátnője a lövésektől beszakadó szélvédő üvegszilánkjai miatt sérült meg, a hátul ülő fiatalemberből pedig tudomása szerint több lövedéket is kioperáltak - tette hozzá. N. Ádám öccse az MTI-nek azt mondta: szintén ott volt Balatonudvariban, de a lövések idején a nyaralóban tartózkodott, és csak az után ment a tragédia színhelyére, hogy őt is felhívták.

A történtekről a kocsiban ülő barátai, rokonai sem tudtak semmit mondani, mert sokkot kaptak. Ugyanezt erősítette meg Németh István nővére is, aki a szomszédjukban él; az ő keresztfia vezette a gépkocsit. A család tagjai egyöntetűen kijelentették: semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, sem közvetlenül a tragédia előtt, sem korábban.

A társaság tagjai mind kulturált viselkedésű fiatalok, soha nem volt senkivel összetűzésük, ezért is érthetetlen a váratlan tragédia.

Két lőtt sérülés miatt operáltak meg egy fiatalt Veszprémben

Súlyos lőtt sérülésekkel, de nem életveszélyes állapotban szállítottak be éjjel Alsóörsről a veszprémi kórházba egy fiatalembert; azonnal megműtötték - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója szerdán az MTI-t.

Elmondta: két "lőtt bemeneteli sérülést" láttak el az orvosok. A zalai fiatalember állapota stabil - tette hozzá a főigazgató, megjegyezve: ha komplikációk nem lépnek fel, egy hét múlva a beteg távozhat a kórházból.

Csendes emlékezés gyertyagyújtással

Az éjszakai tragédia helyszínén, az alsóörsi kemping előtti balatoni útszakasznál csendes megemlékezést tartanak a helybeli és balatonalmádi lakosok; gyertyát, mécsest gyújtanak, egy szál virágot helyeznek el az út szélén.

A csendben emlékezők, néma főhajtók közt volt a település polgármestere is, több helybeli képviselő és civil szervezet vezetője. Jelen volt Balatonalmádi alpolgármestere is és több almádi lakos, a 29 évesen meggyilkolt rendőr ugyanis Balatonalmádiban lakott, és az ottani kapitányságon szolgált. Kegyelettel emlékeznek a néma főhajtók az éjszaka szintén lelőtt 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolásra is.

A kegyeletüket gyertyagyújtással, virággal lerovók között - akik folyamatosan érkeznek a helyszínre - üdülők, turisták is vannak.

A rendőr azonnal, a fiatalember barátja karjaiban halt meg

A rendőr azonnal, a fiatalember néhány percen belül, barátja karjaiban halt meg az Alsóörsön szerdára virradóra történt lövöldözés áldozatai közül - értesült az MTI a mentőszolgálathoz közel álló forrásból.

A neve elhallgatását kérő nyilatkozó azt mondta: a 29 éves főtörzsőrmester fejlövést kapott és azonnal életét vesztette, az autóban ülő 21 éves főiskolai hallgatót pedig mellkason találta egy lövedék.

Mire a mentők a helyszínre értek, már ő sem élt, barátja karjaiban halt meg a támadást követő néhány percen belül.

A lövöldözésnek a veszprémi kórházba szállított 25 éves sérültje feltehetően nem célzott lövéstől, hanem valószínűleg egy gellert kapott lövedéktől, vagy lövedékektől sebesült meg, létfontosságú szervei azonban nem sérültek.

Az autóban ülők közül mindenkit, de különösen a haldokló barátját szorongató fiatalembert viselték meg a történtek. Ő még a helyszínen nyugtató injekciót kapott. Az MTI informátora is megerősítette, hogy a közúti ellenőrzés alá vont Ford Fiestát és a rendőrautót is több lövés érte.

Valószínűleg öngyilkos lett az elhagyott autó mellett holtan talált férfi

A helyszíni szemle alapján önkezével vetett véget életének az az ismeretlen férfi, akit délután egy elhagyott autó mellett találtak a rendőrök. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerda este.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemlén egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók, a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tették hozzá.

A sötét színű gépjárművet a gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre találták meg állampolgári bejelentés alapján. A Veszprémi Napló internetes oldalának információi szerint az autón svájci rendszámtábla volt, az agyonlőtt férfi pedig golyóálló mellényt és fekete csuklyát viselt. Szerda hajnalban egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette életét Alsóörsön, amikor rájuk lőttek.

A lövéseket egy másik gépkocsiból adták le, amelyet a település határában délután találtak meg. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta: a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön.

Éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az ellenőrzéskor eddig ismeretlen helyről, feltételezések szerint egy másik autóból több lövést adtak le a rendőrre. A főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja.

A mellett álló rendészeti szakközépiskolás nem sérült meg. A Ford hátsó ülésén utazó 21 éves N. Ádámot halálos lövés érte, a mellette ülő 25 éves Sz. J. L.-t súlyos lőtt sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. A férfit megműtötték, állapota stabil.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.