Hat férfit és három nőt tartóztattak le

Magyar nőkkel kereskedtek Hollandiában - leleplezték őket

Hollandiai prostitúcióra szánt magyar nőkkel kereskedő hálózatot lepleztek le; az ügyben kilenc embert tartóztattak le Hollandiában és Magyarországon - közölte szombaton az amszterdami ügyészség. A magyar rendőrség hétfőn ad tájékoztatást.

2010.05.08 16:41MTI

Az amszterdami ügyészség szóvivője azt mondta: úgy tűnik, hogy egy nemzetközi hálózatot göngyölítettek fel. A nőket hazugságokkal, jobb munka ígéretével vették rá, hogy Hollandiába utazzanak - tudatta Otto van der Bijl, aki szerint a rendőrség jelenleg 13 áldozatról tud. Közölte: hat férfit és három nőt fogtak el Hollandiában és Magyarországon az üggyel összefüggésben.

Az elfogottak életkora 23 és 58 év között van. Öt futtatót - négy magyart és egy hollandot - még tavaly augusztusban, illetve novemberben állítottak elő, négy holland bordélyház-tulajdonost pedig ezen a héten. Az MTI megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahol azt mondták: az ügyben csak hétfőn ad tájékoztatást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.