600 ezer forintot kóstált a saját autója

Nem fizetett védelmi pénzt - szétverték a kávézóját

Zsarolással, védelmi pénz szedésével foglalkozó bandát számoltak fel a rendőrök Pest megyében. A bűnbanda vezetője már előzetes letartóztatásban van, társait ma fogták el Erdőkertesen - értesült a HavariaPress.

2010.04.27 18:25HavariaPress

A rendőrség január 14-én kezdett nyomozásba, miután egy társaság tagjai rommá zúztak egy kávézót Veresegyházon. Az ügy előzményeként a társaság felkereste a kávézó tulajdonosát, s védelmi pénzt követeltek tőle.

A tulajdonos megtagadta a fizetést, ezért okozott a banda mintegy másfél milliós kárt a vendéglátóhely berendezésében. A nyomozás során kiderült, hogy a banda egy erdőkertesi férfit is megzsarolt, tőle 600 ezer forintot követeltek saját gépkocsijáért cserébe. A banda feje, G. György már előzetes letartóztatásban van – más bűncselekmény miatt.

Két társát kedden fogták el a Pest megyei rendőrök Erdőkertesen. Az elfogáskor megtartott házkutatás során a nyomozók több, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyat találtak és foglaltak le.

A két zsaroló őrizetbe került; az ügyben zsarolás és más bűncselekmények miatt folyik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.