Személyi sérülés nem történt

Újabb két hajó feneklett meg a Dunán

Újabb két, német lobogó alatt hajózó tolóhajó feneklett meg a Dunán kedden kora délután, Ercsi közelében - értesült a HavariaPress.

2008.02.26 17:26HavariaPress

A Közlekedésbiztonsági Szervezethez érkezett bejelentés szerint először egy három bárkából álló, ércpelletet szállító karaván feneklett meg, majd valószínűleg ezt akarta kikerülni egy másik, két bárkából álló tolóhajó, amely kukoricát szállított, de ez is fennakadt. Személyi sérülés nem történt, de az eddigi adatok szerint a bajba jutott tolóhajók teljesen elzárják a hajózó utat.

Alig fél nappal korábban, hétfőn késő délután Dunaföldvár közelében feneklett meg egy szerb zászló alatt hajózó tankhajó. A Százhalombattáról Belgrádba tartó hajó, melynek rakománya 1200 tonna gázolaj volt, nem sérült meg, de hajózási útszűkület alakult ki. A legénység még jelenleg is arra vár, hogy a társaság egy másik hajója a helyszínre érkezzen és átszivattyúzzák a gázolajat, ezáltal megszüntetve a fennakadást.

A hírügynökség úgy tudja, hogy mentesítő hajó már elindult, és várhatóan estére oda is ér a helyszínre, ám a gázolaj átszivattyúzását várhatóan csak szerdán, napközben végezhetik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.