Egyszer volt egy csúnya rabló

Mesekönyveket is lopott az óvodai sorozatbetörő

Mesekönyveket is ellopott és éjszakáit gyerekágyakon töltötte az a kizárólag óvodákat fosztogató férfi, akit egy újabb betörés miatt szerdán fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Konyáron; a férfi hasonló bűncselekmények miatt eddig már 37-szer volt büntetve - közölte megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

2010.03.18 13:44MTI

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: a balmazújvárosi rendőrkapitányság munkatársai jutottak el a gyanúsítotthoz. A 38 éves férfi az illetékességi területükön két városban - Balmazújvároson és Tiszacsegén - tört be óvodákba, ahonnan műszaki cikkek mellett csokoládét és mesekönyveket is elvitt.

A férfi kihallgatása során elmondta, hogy tavaly októberben szabadult, ezt követően többek között Szendehely, Nagyoroszi, Mezőtárkány, Csökmő települések óvodáiba tört be.

Ezekről a helyszínekről fényképezőgépet, monitort, különböző használati cikkeket, ruhaneműt vitt magával, az ott talált élelmiszereket megette, illetve az éjszakát is az ottani óvodai ágyakon töltötte.

A gyanúsított nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért az óvodákat választotta. A házkutatás során a nyomozók több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyek a betörésekből származtak. A balmazújvárosi rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.