Megkötözve, felpeckelt szájjal találtak rájuk

Magyar prostituáltakat erőszakoltak meg - nyomoz a norvég rendőrség

A norvég rendőrség vizsgálatot indított azon feljelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint a múlt héten Oslóban megerőszakoltak három külföldi - köztük két magyar - nőt - adta hírül a News and Views from Norway című hírportál.

2010.03.12 19:20MTI

A rendőrségi szóvivőnő "brutálisnak" és "rendkívül komolynak" minősítette a bűncselekményeket. Mindhárom eset olyan oslói lakásokban történt, amelyeket feltehetően prostituáltként dolgozó nők használtak.

A skandináv országban tavaly betiltották az utcai felajánlkozást, ezért a prostitúció többnyire zárt ajtók mögött zajlik. A nemi erőszakkal kapcsolatos első feljelentés azután született, hogy két magyar nőre hétfőn megkötözve és felpeckelt szájjal találtak rá a jónevű oslói Frogner negyed egyik lakásában.

A sértettek elmondása szerint két, feltehetően szomáliai férfi erőszakkal hatolt be a lakásba, majd megerőszakolta őket: Ezt követően a nők szemét és száját szalaggal leragasztották, majd távoztak - írja a portál.

A harmadik eset még szombaton, egy 31 éves orosz nővel történt, aki hasonlóképpen írta le a bűncselekmény körülményeit. A rendőrség a szóvivő szerint komolyan veszi az eseteket, de kevés nyom áll a rendelkezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.