Tizenöt éves volt az áldozat

Egy kézzel kapart gödörbe vetették a megerőszakolt kiskőrösi lányt - életfogytiglanra ítélték őket

Bizonyítottság hiányában 2008-ban még felmentette, majd a perújítási nyomozás után - az elsőfokú bíróság határozatával egyezően - csütörtökön jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla Dobos Sándort, aki egy társával 2006-ban megerőszakolt és megölt egy tizenöt éves kiskőrösi lányt.

2010.02.18 12:25MTI

A táblabíróság kimondta, hogy a huszonöt esztendős férfi legkorábban 30 év után bocsátható feltételes szabadságra. A lány megölésében segédkező társát, Molnár Jánost – aki szintén megerőszakolta a sértettet - húsz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

A két férfi 2006. szeptember 27-én egy születésnapi italozás után ment el arra a kiskőrösi tanyára, ahol ismerősük, a későbbi sértett, egy tizenöt éves lány lakott, aki aznap este egyedül volt otthon. Az erőszak Dobos Sándor ötlete volt, és hallgatólagosan a társa is egyetértett vele. Előbb Molnár János kezdte el ütni a lányt, majd elvonszolták egy másik tanyára, később pedig egy közeli szőlősbe. Ott Molnár János közösülni akart a lánnyal, de mivel ez merevedési gondjai miatt nem sikerült, fajtalankodásra kényszerítette őt.

Ezután Dobos Sándor is megerőszakolta a sértettet, akit eközben társa lefogott. A lány anyja időközben hazaérkezett a munkából, és keresni kezdte gyerekét. Előbb őt hívta mobiltelefonon, de nem érte el, ezért Dobos Sándor készülékét csörgette meg.

A férfi - aki a második hívást úgy fogadta, hogy közben befogta a sértett száját - azt állította az asszonynak, nem tud róla, hol van a lánya. Ezután Dobos Sándor - hogy az addig elkövetettek ne derüljenek ki – megfojtotta a lányt, majd egy kézzel kapart gödörbe együtt eltemették.

A holttestet két nappal később találta meg édesanyja. A gyilkosság elkövetésével a hatóságok Dobos Sándort vádolták meg. A férfi beismerő vallomást tett, de azt később visszavonta. Ügyében előbb a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, majd a Szegedi Ítélőtábla is felmentő ítéletet hozott bizonyítottság hiányában.

Ezután az ügyészség ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozás folytatását. Ennek eredményeként Molnár János ellen bűnsegédként elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, Dobos Sándorral szemben pedig perújítási nyomozás indult. A két ügyet egyesítő Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2009. december 16-án hozott ítéletet, amelyben Dobos Sándort emberölés és erőszakos közösülés bűntettében tettesként, valamint személyi szabadság megsértésében társtettesként mondta ki bűnösnek.

Molnár Jánost pedig az emberölésben bűnsegédként, személyi szabadság megsértésében társtettesként, az erőszakos közösülés bűntettében pedig mint tettest marasztalta el. Ezt a döntést hagyta jóvá csütörtöki jogerős ítéletében a táblabíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.