46 évesen több öregtől csalt

Tízmilliós csalással gyanúsítják a dombóvári uzsorás rokonát

Több mint tízmillió forintot csalt ki hiszékeny emberektől egy 46 éves dombóvári férfi, a dombóvári uzsoraügy kedden elfogott gyanúsítottjának rokona, akit csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett a szekszárdi bíróság - közölte a rendőrség az MTI-vel.

2010.02.04 16:21MTI

H. László azzal kért kölcsön ismerőseitől, hogy bankszámláját valamilyen hatósági eljárás miatt zárolták, és csak egy bizonyos összeg megfizetése után fér hozzá. A férfi egy nagy összegű számlakivonattal hitette el, hogy visszafizeti a pénzt - tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ismertetése szerint a csaló általában külföldi üzletlehetőségekhez kért segítséget, közben "külföldi" telefonhívásokat bonyolított; a kihangosított készülékből egy magyarul rosszul beszélő illető erősítette meg a "nagy lehetőséget".

Akadt több milliós kölcsön, de a legkisebb összeg is meghaladta a százezer forintot. Azt, hogy hány embertől csalt ki pénzt, a rendőrség nem közölte.

Az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfi rokona annak a párnak, akik az elmúlt két-három évben Dombóváron uzsorakamatra adtak kölcsön rászorultaknak, majd fenyegetéssel, veréssel kényszerítették őket a törlesztésre.

Az uzsora-bűncselekménnyel és zsarolással gyanúsított H. Ferencet kedden vették őrizetbe, házastársa már korábban rendőrkézre került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.