A csoport árvízkárosultakat és árvákat is támogat

A Véres Kard tagjait hallgatta ki a rendőrség a romagyilkosságok ügyében

Több mint 30 embert hallgattak meg tanúként a Véres Kard nevű baráti közösségből, mert a tagok között szerepel a romagyilkosságokban gyanúsított K. István is - írja a Magyar Nemzet.

2009.12.31 11:51Magyar Nemzet

A lap újságírójával a csoport - neve elhallgatását kérő - vezetője azt közölte, hogy a Véres Kard hagyományőrző, nemzeti érzelmű baráti közösség, amely karitatív céllal árvízkárosultakat és árvákat is támogat. K. István ennek a csoportnak volt az egyik alapító tagja, de az informátor közlése szerint már kilépett, mert összekülönbözött egy másik taggal.

A csoport vezetőjét tanúként hallgatta ki a rendőrség. Többek között K. István rasszista megnyilvánulásairól és arról kérdezték, hogy kit ismer még a gyanúsítottak közül. Az informátor azt mondta, hogy ismeri P. Zsoltot, a gyilkosság másik gyanúsítottját, "...mert nemzeti érzelmű körökben gyakran találkoztak". Hozzátette: "tanúvallomásomban elmondtam, de a hatóság elfelejtette rögzíteni, hogy István szerény körülmények között élt, egy több millió forintot érő fegyverre, olyanra, amit a nyomozók lefoglaltak, illetve ilyen jellegű akcióra nem tudott volna költeni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.