Több új eljárást kezdeményeztek

Olaszliszkai gyilkosság: Az áldozat családja nem nyugszik bele

Több új eljárást kezdeményezett az olaszliszkai gyilkosság áldozata családjának jogi képviselője a Borsod Megyei Főügyészségen - írja keddi számában a Népszabadság.

2009.12.15 08:04Népszabadság

Helmeczy László, a Szögi Lajos családjának jogi képviselője több tárgyaláson is bírálta a rendőrség munkáját. Szerinte a legnagyobb hiba az volt, hogy a gyilkosság estéjén nem gyűjtötték össze a helyszínen tartózkodók adatait, nem vizsgálták át őket. Ezzel lehetőség nyílt a bizonyítékok eltüntetésére és arra, hogy az elkövetők összebeszéljenek és befolyásolják a tanúkat - olvasható a lapban.

Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, Helmeczy László beadványát három részre bontották. A vélelmezett rendőri mulasztások, az igazságszolgáltatást akadályozó hamis tanúzások miatt indított vizsgálat lefolytatása a Miskolci Nyomozó Ügyészség feladata lesz. A segítségnyújtás elmulasztásának ügye a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészséghez került.

A megyei rendőrkapitányság pedig azt az állítást vizsgálja ki, hogy a valódi elkövetők köre sokkal szélesebb, mint ahányan börtönbe kerültek a gyilkosság miatt. A Szögi Lajos tiszavasvári tanár halálával végződött támadás ügyében a Debreceni Ítélőtábla novemberben hozott jogerős ítéletet. A tanárt 2006. október 15-én agyonverték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.