Vádat emelnének az üzemeltető és mérnök ellen

Két ember felelős a focikapus-haláleset ügyében

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a csornai termálfürdőben a nyáron halálos balesetet szenvedett kisfiú ügyében a rendőrség.

2009.12.11 13:52MTI

Az ötéves gyermek szülői felügyelet mellett a fürdő sportpályáján játszott június 1-jén. Focizás közben a vasvázas futballkapura csimpaszkodott, amelyet a mellkasára rántott. Pár nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe - idézte fel a történteket a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A munkavédelmi szakértő véleménye szerint a gyermek halálát a kapu szabályszerű rögzítésének hiánya okozta - ismertette a szakmai álláspontot Kocsi Tünde alezredes.

Hozzátette: a rögzítés elmulasztásáért felelősség terheli a fürdőt üzemeltető kft. 68 éves vezetőjét és 54 éves főmérnökét. Ők abban hibáztak, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a fürdő területén lévő eszközök állapotának folyamatos ellenőrzésére és nem intézkedtek a vasvázas kapu rögzítése ügyében. A büfés annyiban felelős, hogy pár nappal korábban a futballkaput a füves területről a homokos részre vitte és rögzítetlenül hagyta.

A rendőrség az ügy iratait foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Városi Ügyészségnek. A megyei rendőr-főkapitányság fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatta a nyomozást az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.