Előzetest javasol a rendőrség

Bilincs kattant a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóinak csuklóján

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) megerősítette, hogy az RRI nyomozói péntek este őrizetbe vették a Budapest Airport Zrt. (BA) és a BKV Zrt. jogi igazgatóját. A rendőrség kezdeményezi az őrizetbe vettek előzetes letartóztatását.

2009.12.05 08:08MTI

Horváth Katalin Fanni, az RRI szóvivője az MTI-vel szombaton késő délután közölte: az RRI nyomozást folytat a két jogi igazgató, valamint társaik - összesen öt fő ellen - vesztegetés és más bűncselekmények miatt. A Havaria Press értesülése szerint az egyik gyanúsított feltáró vallomást tett, ezt az RRI szóvivője nem erősítette meg. Az ügyről vasárnap adnak bővebb tájékoztatást. Az RRI közölte azt is, hogy házkutatást tartott a Budapest Airport és a BKV központjában, illetve a gyanúsítottak lakásán, ahol különböző tárgyi bizonyítási eszközöket foglalt le.

Korábban az MTV Híradója számolt be arról, hogy a BKV jogi igazgatóját - aki korábban a Budapest Airportnál dolgozott - pénteken este tetten érték, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a BKV-val szerződésben álló egyik cég képviselőjétől.

Értesülésük szerint az igazgató fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki. A Budapest Airport jogi igazgatóját pedig lakásán fogták el. Őt azzal gyanúsítják, hogy a BKV jelenlegi jogi igazgatójával összejátszva pénzért belső információkat szivárogtatott ki, hogy egyes cégek a Budapest Airporttól megrendelésekhez tudjanak jutni.

"A Budapest Airport megdöbbenéssel értesült a vállalat jogi igazgatójának őrizetbe vételéről. A cég az ügy felderítése érdekében teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatósággal, a rendőrséggel, számukra megad minden szükséges információt, a kért szerződések, dokumentumok és számítógépes adatok másolatát. A Budapest Airport reményét fejezi ki, hogy ennek révén sikerül az ügy valamennyi részletét teljes mélységében feltárni, mert ez a vállalat és a közvélemény számára is egyformán fontos" - hangsúlyozta a cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója még kora délután úgy nyilatkozott, hogy a nyomozásról hivatalos tájékoztatást kaptak, az őrizetbe vételről viszont csak a médiából értesültek. "Következésképp mindaddig nem tudjuk, milyen összefüggésben van a BKV-val az őrizetbe vétel, amíg nincs tudomásunk arról, hogy kivel találkozott a jogi igazgató, és az egyéb, a találkozót érintő részletekről" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.