Semmi érdemit nem mondott a volt főkapitány

Zuschlag-per: Államtitokra hivatkozva nem tett vallomást Lusztig

Államtitokra hivatkozva nem tett érdemi tanúvallomást Lusztig Péter volt Baranya megyei rendőrfőkapitány a Zuschlag-perben - jelenti a HavariaPress.

2009.11.30 13:19HavariaPress

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon azért kívánták meghallgatni az egykori főrendőrt és országgyűlési képviselőt a volt ifjúszocialista képviselő perében, korábban ugyanis több lehallgatott telefonbeszélgetésben is felmerült, hogy kapcsolatban állhatott Zuschlaggal a vádbéli időszakban.

Egyes lehallgatott telefonbeszélgetésből arra lehetett következtetni, hogy Lusztig információkat kért a Bács-Kiskun megyei rendőrségtől a Zuschlag elleni nyomozás állásáról, de olyan is volt, amikor közvetlenül beszélt a fiatal politikussal, hasonló ügyben.

Lusztig Péter a mai meghallgatásán arra hivatkozott, hogy a történtekkel kapcsolatosan a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal is nyomozást folytat államtitoksértés gyanújával, s az eljárás tartalma maga is államtitkot képez, ezért nem tud a jelenlegi perben érdemben vallomást tenni. Ez alapján a bíróság végül úgy döntött, hogy bekérik a hivatkozott nyomozás anyagait, ellenőrzik, hogy valóban államtitkot képeznek-e és annak függvényében döntenek az eljárás további lépéseiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.