Egy embert keres a rendőrség

Molotov a nagykövetségre - Megvárta, hogy elmenjenek a rendőrök

Egyetlen embert keres a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetség Molotov-koktéllal történő megdobása miatt - jelenti a HavariaPress. Az elkövetőről a térfigyelő kamerák felvételeket is készítettek, de ezeket a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

2009.08.26 16:57HavariaPress

A főváros XIV. kerületében szerdára virradó éjszaka, hajnalban dobott Molotov-koktélt egy egyelőre ismeretlen elkövető a szlovák nagykövetség Stefánia úti épületére. A gyújtóeszköz azonban nem kapott lángra, így semmilyen anyagi kár nem keletkezett, ennek ellenére a rendőrség közveszély-okozás gyanújával nyomoz az ügyben. A térfigyelő kamerák felvételei szerint a cselekményt egyetlen ember követhette el, aki kivárta, hogy elmenjenek a környéken tartózkodó rendőrök.

A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után ugyanis nagy számú szurkoló haladt a szlovák nagykövetség előtt, s elvonulásukig rendőrök biztosították a menet útját. A rendőrök éjfél előtt 20 perccel távoztak el a követség épületétől, s az elkövető ezután dobott Molotov-koktélt az épületre. A BRFK munkatársai egyelőre elemzik a térfigyelő kamera felvételeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.