Főként gránátokból áll az arzenál

40-50 világháborús robbanószerkezet került elő Debrecenben

40-50 második világháborús robbanószerkezetet találtak egy építkezésen Debrecenben, A környéket lezárták, a házakból kitelepítették a lakókat - értesült a HavariaPress.

2009.07.01 17:10HavariaPress

A hajdúsági megyeszékhely Hadházi útján folyó építkezés során előkerült robbanószerkezetek száma nem végleges, hiszen a terület feltárása még tart, de a legfrissebb információk szerint a főként gránátokból álló arzenál negyvennél is több darabból áll. Az első szerkezetet egy munkagép fordította ki a földből szerdán reggel, majd a helyszínre érkező honvédségi tűzszerészek találtak rá a többi szerkezetre, mikor elkezdték feltárni a területet.

A robbanószerkezeteket a helyszínen hatástalanítják, de arról még nem döntöttek, hogy a helyszínen, vagy elszállítás után semmisítik meg azokat. A környéket a rendőrség biztonsági okból lezárta, a környező épületekből a lakókat ideiglenesen kitelepítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.