Az isaszegi szatír ölte meg a 14 éves diáklányt?

Elfogták a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottját

A 14 éves diáklányt, H. Nórát tavaly novemberben gyilkolták meg ismeretlenek Kiskunlacházán. Az ügyben a rendőrség 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

2009.06.26 10:59MTI

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a megyei rendőrök elfogták a tavaly novemberben történt gyilkosság gyanúsítottját. Az elfogás körülményeiről a rendőrség péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatón számol be, amelyen a tervek szerint jelen lesz az országos és a megyei rendőrfőkapitány, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is.

A 14 éves diáklányt, H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg ismeretlenek Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben. Sajtóértesülések szerint a több lányt is megerőszakolt isaszegi szatír, T. Sándor ölte meg H. Nórát. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere ugyanakkor péntek délelőtt az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy ő mást hallott.

Úgy tudja, hogy hajnalban egy P. József nevű, húszas éveiben járó kiskunlacházi fiatalembert fogtak el a nyomozók. A polgármester információi szerint a férfi DNS-e egyezik a brutális gyilkosság helyszínén talált mintákkal. A gyilkosság után öt nappal több mint háromezren gyűltek össze Kiskunlacházán, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg.

Ebben az önkormányzat követeli a közbiztonság megerősítését, egy állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit és bővítsék a polgárőrség hatáskörét. Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintot, Kiskunlacháza polgármestere egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A rendőrség februárban azt közölte, hogy az ügyben felkutattak és kihallgattak több mint 300 személyt, akik a gyilkosság éjjelén a rendezvény helyszínén tartózkodtak. Eddig összesen 98 embertől vettek DNS-mintát, melyekből 64-et már meg is vizsgáltattak. A gyilkosság után a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltek fel a település forgalmasabb pontjain.

Draskovics: nem volt kétséges, hogy elfogják az elkövetőt

Percnyi kétségem sem volt afelől, hogy a Pest megyei rendőrség, amely képes volt 33 emberölési ügyből 32 bűncselekmény tettesét bíróság elé juttatni, megtalálja a 33. bűnügy elkövetőjét - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter az MTI-nek péntek délelőtt arra a hírre reagálva, hogy a nyomozók elfogták a kiskunlacházi gyilkosság gyanúsítottját.

Draskovics Tibor közölte: a sok munka meghozta eredményét. Mint fogalmazott, "hihetetlen sokat dolgoztak a kollégák, nagy erőfeszítéseket tettek", a legmodernebb technikákat használták, több száz DNS-vizsgálatot végeztettek el.

Hozzáfűzte: meggyőződése, hogy ez más, a közvéleményt joggal foglalkoztató ügyekben is így lesz.

A miniszter az üggyel kapcsolatban részleteket - arra hivatkozva, hogy a délutáni órákban sajtótájékoztatót tartanak a témában - nem kívánt elmondani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.