Lefegyverezte a támadó a biztonsági őrt

Bankrablás az Üllői úton - az őr fegyverét használta a tettes

Bankrablás történt a fővárosban az Üllői úton szerda délelőtt, a bűncselekmény során egy lövés dördült el, de senki sem sérült meg - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

2009.06.17 13:00MTI

Csillag Melinda elmondta: nem sokkal tíz óra előtt az Üllői úton egy pénzintézetébe egy mintegy 175 centiméter magas, normál testalkatú, rövid, sötét hajú napszemüveges férfi lépett be. A tettes késsel megfenyegette az ajtóban álló biztonsági őrt, és megszerezte szolgálati fegyverét. Ezt felhasználva jutott pénzhez. A kár megállapítása folyamatban van.

A pénz átadásakor lépett ki a pénzintézet egyik hátsó helyiségéből a másik biztonsági őr, aki - látva, hogy bűncselekmény történik - egy figyelmeztető lövést adott le. A lövedék a bejárati ajtó keretében állt meg. A tettes nem lőtt vissza, a zsákmányolt fegyverrel együtt gyalog elmenekült a helyszínről - mondta Sagyibó Melinda, aki szerint a BRFK rablási osztálya nagy erőkkel megkezdte az elkövető keresését.

Fotó: MTI - Szakemberek a nyomokat rögzítik, miután bankrablás történt a fővárosban


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.