Kínai import kaja rovaritóval

Szándékosan tettek mérget ismeretlenek a mirelit élelmiszerbe

Nagyon valószínű, hogy szándékosan juttattak mérget ismeretlenek abba a Kínából importált mirelit élelmiszerbe, amely számos ember megbetegedését okozta Japánban.

2008.02.05 10:37MTI

Maszuzoe Joicsi japán egészségügyi miniszter jelentette be kedden: közvetett bizonyítékok alapján arra a megállapításra jutottak a rejtélyes mérgezéseket kivizsgáló élelmiszerbiztonsági és egészségügyi hatóságok, hogy nagy valószínűséggel bűncselekmény áll az ügy hátterében.

Mintegy 800-an fordultak orvoshoz, illetve tettek panaszt a közegészségügyi hatóságoknál a múlt év decemberében és idén januárban, mert rosszul lettek a kínai Hopej (Hebei) tartományból importált húsos derelyétől (csiaoce).

Azt már korábban tisztázták a hatóságok, hogy rovarirtó került az élelmiszerbe, de eddig nem tudták, hogyan. Az a mostani bejelentésből sem derült ki, hogy kínai vagy japán területen követték-e el a bűntettet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.