A hegy győzte le a katasztrófa-orvost

Meghalt egy magyar hegymászó a Himaláján

Szabó Levente a 6800 méteren álló III-as táborba tartott vissza, amikor egy rossz lépés után kicsúszott, nem tudta megfogni magát jégcsákányával és lezuhant a hegy északnyugati falán.

2009.05.20 19:48WEBbeteg

Amint azt Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke hivatalosan is megerősítette, Dr. Szabó Levente traumatológus, a magyar csapat orvosa a lefelé tartó út közben lezuhant és életét vesztette.

A "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű expedíciósorozat idén a magyarok által még meg nem mászott Manaslu (8156 méter, Himalája, Nepál) csúcsának meghódítását tűzte ki célul, aminek sikeréről kedden még örömmel számolhattak be. Ma megdöbbenéssel értesült mindenki, hogy Dr. Szabó Levente orvos, a WEBBeteg blogjának készítője életét vesztette.

Társai később megtalálták holttestét. Szabó Levente idén júniusban lett volna 40 éves. Erőss Zsolt és Barna Dániel kedden érték el sikeresen a Manaslu 8156 méter magas csúcsát. Az ereszkedésnél Dr. Szabó Levente egy rossz lépésnél kicsúszott és a mélybe zuhant. A két hegymászó másnap találta meg a szerencsétlenül járt társuk holttestét, 6800 méteres magasságban. Fejsérülései azonnali halálhoz vezettek.

Szabó Levente mintegy 500 métert zuhant illetve csúszott, közbenső ütközésekkel. Társai hegymászóhoz méltóan ezen a helyen temették el, a hóban.

A tragédia részletei a blogon olvashatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.