Vascsővel ütötték az áldozatukat!

Elfogták egy tavalyi brutális szentesi rablás elkövetőit

Tízhónapnyi nyomozás után elfogta a rendőrség egy tavaly júliusban Szentesen elkövetett brutális rablás elkövetőit - közölte a rendőrség pénteken.

2009.05.08 10:49MTI

A két férfi mindent megtett annak érdekében, hogy megnehezítse a nyomozóhatóság dolgát - közölte Balogh Szabó Imre, a város rendőrkapitánya szegedi sajtótájékoztatóján.

Tavaly júliusban egy szentesi sörözőbe a hajnali órákban két motorosruhába öltözött, sisakos férfi lépett be. A már egyedül lévő pultosnőt vascsővel bántalmazták, és a bevétel átadására kényszerítették. A kasszából és a széfből mintegy egymillió forintot zsákmányoltak, majd motorkerékpárral távoztak - mondta az alezredes.

Révész Krisztián százados, a nyomozó alosztály vezetője elmondta, az elkövetők mindent megtettek azért, hogy a rendőrség munkáját nehezítsék. A bűncselekményhez kölcsönmotort használtak föl, amelyet átalakítottak, a rendszámot letakarták, arcukat a sisakkal eltakarták, és kesztyűt viseltek. Távozásukkor a helyiségben alkoholt locsoltak szét, a csizmájukat pedig olajjal és borssal kenték be, hogy minél kevesebb nyomot hagyjanak.

A két férfi a bűncselekményt rendkívül brutálisan követte el, amint az alkalmazott ajtót nyitott, az egyik rögtön ütni kezdte a vascsővel. A nő a fejére irányuló csapásokat kezével el tudta hárítani, de a rablás után testét mindenütt zúzódások borították –
közölte a százados.

Az aprólékos nyomozás során a rendőrség talált egy tanút, aki tudott a bűncselekmény részleteiről. Előbb az egyik elkövetőt sikerült azonosítani - ő korábban más vagyon elleni bűncselekmények miatt már előzetes letartoztatásba került -, majd csütörtökön Szentesen elfogták a másik gyanúsítottat is – tudatta az alosztályvezető.

A 29 és 34 esztendős szentesi férfiak kihallhatásukon elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.