A balesetet nem a hajtóművek leállásavokozta

Helikopterbaleset - megtalálták, de használhatatlan a fekete doboz

Teljesen összeégett a fekete doboza annak a katonai helikopternek, amely csütörtökön este szenvedett tragikus balesetet a Szolnok megyei Óballa külterületén - értesült a HavariaPress.

2008.02.02 08:30HavariaPress

A tisztázatlan okokból lezuhant légijármű fedélzeti adatrögzítőjét még pénteken kora délelőtt megtalálták, de már akkor is valószínűnek tűnt, hogy elvesztek a rajta rögzített adatok. A készüléket délután a honvédség szolnoki speciális laboratóriumában nyitották fel, de ott egyértelművé vált, hogy a heves tűzben gyakorlatilag megsemmisült a benne lévő adathordozó anyag, így a repülés lefolyására vonatkozó információk már nem nyerhetők ki belőle.

Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a balesetet nem okozhatta a hajtóművek leállása, ugyanis az eddigi megállapítások szerint mindkét hajtómű nagy teljesítménnyel működött a tragédia idején. Mint a hírügynökség korábban megírta, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Óballa külterületén csütörtök este a földnek csapódott és kigyulladt egy Mi-8-as katonai helikopter.

Az alacsony repülési gyakorlatot végző gép fedélzetén két pilóta és két technikus volt, egy ember bennégett a gépben, két másik katona súlyos, a negyedik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.