Elképzelhető, hogy Papp Edina lemond kisfiáról

Mehmet Karcsi összeomlott - a pszichiátrián kezelik

A kisfiú - édesapja szerint - nem tudta feldolgozni, hogy édesanyja megvádolta őt. Az anya pedig azt nem, hogy fia "börtönbe juttatta". Papp Edina ma bejelentést tesz: elképzelhető, hogy lemond Karcsikáról.

2008.01.31 07:41ma.hu

Mehmet Karcsika teljesen összetört azután, hogy édesanyját a szerb bíróság szabadlábra helyezte. A fiú tegnap délután a szegedi pszichiátriára került, nem engedték haza az orvosok - olvasható a Blikk mai cikkében.

Mehmet Tüysüz állítása szerint tegnap reggeltől kezdve zokogott a fiú, szorongott, nem akarta tudomásul venni, hogy visszakerülhet édesanyjához. A gyerek csak azt hajtogatta: Nem akarok anyuhoz menni! A kisfiú tegnap még elment az iskolába, az udvarra már nem mert kimenni.

Apja délután elhozta, majd a szegedi kórház pszichiátriai osztályára vitte. Az orvosok úgy döntöttek, hogy néhány napig bent tartják az idegileg teljesen felőrlődött kisfiút. Úgy tűnik az egész család teljesen felörlődött az ügyben, de leginkább Karcsika szenvedhet...

A bulvárlap lehetségesnek tartja, hogy az anya lemond gyermekéről.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, több mint kilencórás tárgyalást követően kedden késő este felmentette a Szabadkai Kerületi Bíróság Papp Edinát és férjét, Bogos Attilát a kábítószerrel visszaélés vádja alól. Az ítélet szerint nem követték el a kábítószerrel visszaélés bűncselekményét, amellyel az ügyészség vádolta őket.

A házaspár gépkocsijában 2007. november 13-án a horgosi határátkelőhelyen 80 darab exstasy tablettát és 5,2 gramm amfetamint találtak. A bíróság szerint nem bizonyítható, hogy tudtak arról, hogy a drog a kocsijukban van.  Valentina Brdar ügyész a tárgyalás során perbeszédében hangsúlyozta: nem látja bizonyítottnak, hogy a kocsiban Mehmet Karcsika - Papp Edina tizenegy éves fia - helyezte el a drogot, mint azt a védelem állítja. Ezért a házaspárra a törvényben elrendelt büntetés kiszabását kérte.

Perbeszédében Vladislav Ban ügyvéd kifejtette: első hallásra hihetetlennek tűnik, hogy Papp Edináék nem tudtak a kocsijukban lévő drogról, de az élet néha nagyon furcsa dolgokat produkál. A védő részletesen ismertette Papp Edina küzdelmét fiáért, akit 2004-ben török apja egy láthatásról nem vitt vissza, majd hamis útlevéllel Törökországba csempészett. A fiú tavaly nyári hazaérkezését követően november 9-én találkozott hivatalos láthatáson apjával.

Az ügyvéd szerint apja ekkor adta át a drogot a fiúnak, aki azt néhány nappal később elrejtette a kocsiban. Erről és Papp Edináék szabadkai útjáról a fiú internetes csevegő program segítségével egy közvetítő útján értesítette apját - mondta az ügyvéd. A magyar hatóságok feladata annak megbüntetése, aki a kábítószert elhelyezte a járműben - hangsúlyozta Vladimir Horovic, a házaspár másik védője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.