Láncdohányos miatt haltak meg a gyerekek

Tragikus! Másfél év két gyerek életéért

Másfél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, akinek figyelmetlen dohányzása miatt két kisgyermek halt meg tavalyelőtt Somogyvámoson - jelenti a HavariaPress.

2008.01.30 12:47HavariaPress

A 26 éves helybéli férfit gondatlanságból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró bíróság. A vádlott egy barátjánál lakott, akinek két gyermeke volt, egy 3 éves fiú és egy 2 éves lány. A vádlott a szállás fejében segített a ház körüli munkákban és a gyerekek nevelésében is, akikkel egy szobában aludt. 

Tavalyelőtt egy novemberi este az apa arra kérte a vádlottat, hogy fürdesse meg, majd fektesse le a gyerekeket. A láncdohányos fiatalember így is tett, ám ágyazás közben nem vette észre, hogy a szájában égő cigiből egy parázs az ágyneműtartóban lévő párna és paplan közé esett. Becsukta az ágyneműtartót, melynek szűk terében levegő nélküli, tökéletlen égéssel kezdett égni az ágynemű, ám ezt senki nem vette észre.
 
Éjszaka ugyan felébredt, mert érzett valami szúrós szagot, de nem észlelt semmi gyanúsat, ezért tovább aludt. Közben a szoba levegője széndioxiddal és szénmonoxiddal telt meg, amit a gyerekek belélegeztek, és reggelre mindketten meghaltak. A történtekre csak reggel derült fény, s a kiérkező orvos már csak a gyerekek halálának beálltát tudta megállapítani. 

A történtek miatt a Somogy Megyei Bíróság kedden másfél év börtönbüntetésre ítélte a férfit - aki az eset idején maga is enyhe füstmérgezést szenvedett -, a szabadságvesztés végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Az ítélet egyébként még nem jogerős, mert az ügyészség 3 nap gondolkodási időt kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.